- Fotó, kép

- Műsorfüzet

- Újságcikkek

- Hang anyag

- Kritika

- Partitúra

- Szövegkönyv

Benedikt Klára (1921-1995)

1931-ben az Újság beszámolt arról, hogy zenei estet rendeztek a Zeneakadémiai Főiskola nagytermében a magánalkalmazott munkanélküliek megsegítésére. A műsorban közreműködött egy tízéves zongorista kislány, Benedikt Klára.
Fodor Ernő zeneiskolájának növendéke volt, ottani fellépéseinek egyikéről így számolt be az iskola évkönyve, 1935-ben:
„Benedikt Klára kiváló tehetség. Sokat vártunk tőle, a jelek szerint, nemhiába. Júniusban részt vett a bécsi nemzetközi zenei versenyeken. A fiatalkorúak csoportjában ő lett az első győztes.”
A dicsérő szavakat az újságok megismételték a következő évek vizsgahangversenyeiről és önálló zongoraestjeiről beszámolva.
1940 májusában, mint a Zeneakadémia „kivételes tehetségű” növendékéről írt a 8 órai Újság. A következő években több önálló és sikert arató hangversenyestje volt.
Az OMIKE Művészakcióban először 1941 márciusában játszott egy Beethoven esten, majd 1942 februárjában Fehér Pál operaénekes hangversenyén zongorázott.
A holokausztot, 1944 végén a budapesti „nemzetközi gettó”-ban vészelte át.
A háborút követően az első hír 1945 augusztusában jelent meg róla, miszerint romániai hangverseny-körútra indult. Sokszor lépett fel ezt követően itthon és nagyon kedvező volt ezek fogadtatása.
1947-ben férjhez megy Galsay Ervin operaénekeshez, akivel sokszor léptek fel együtt. A hangversenypódiumok és a Magyar Rádió egyre ritkuló szereplője volt. 1957 után teljesen eltűnik a hírekből.
A Kozma-utcai temetőben található sírja szerint 1995-ben hunyt el.